İzledim

2020’de Başlayan Diziler

Yepyeni umutlar ile 2020 ‘de bir çok diziye merhaba dedik. Hepimiz kendi gönlüne göre seçimler yaptı, ekran karşısına geçtik. Kimi zaman ağladık, kimi zaman güldük, büyük ihtimalle çokça söylendik ^^ Peki yılın sonuna gelmişken bu yıl merhaba dediğimiz 2020’de başlayan diziler hangileri göz atmaya ne dersiniz?  Naim Baycan derlemesi ile…

2020 dizilerinin hangilerini izlediniz? Ankete katılmayı unutmayın.

 

Evet zor bir yılı geride bırakırken, sektörde hangi diziler başladı; hangileri bitti diye bir yazı dizisi yazarak sektörü bir toparlamak istedim. İlk yazımız bu yıl içinde başlayan diziler (Yıl içinde başlayıp bittiyse ayrıca belirtilmiştir.) İkinci yazı ise yıl içinde veda ettiğimiz diziler olacak. Siz de bu yıl hangi dizi başladı, hangi dizi bitti listeye göz atmak isterseniz, önce bu yazıya buyurun ve diğer yazı için de takipte kalın!

Trt1

Tutunamayanlar

Başrollerini; Aydın Doğu Demirkol, Ece Çeşmioğlu, Zafer Algöz ve Barış Yıldız’ın paylaştığı, absürt komedi dizisi 7 Ocak 2020’de başladı.

Yönetmen: Murad Zaloğlu – Osman Nail Doğan, Senaryo: Osman Nail Doğan – Mustafa Karataş, Yapımlar ve Yapımcılar: İstanbul Medya Akademisi – Neden Film – Ogün Şanlıer – Ahmet Tarık Güven.

 

Uyanış: Büyük Selçuklu

 Başrollerini; Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Mehmet Özgür, Sevda Erginci ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun paylaştığı, Büyük Selçuklu dönemini anlatan dizi, 20 Eylül 2020’de başladı.

Yönetmen: Sedat İnci, Senaryo: Serdar Özönalan – Emre Konuk, Yapım ve Yapımcı: Akli Film – Emre Konuk

 

Masumlar Apartmanı

Başrollerini; Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu ve Farah Zeynep Abdullah’ın paylaştığı, bir apartmandaki farklı hayatları anlatan dizi 15 Eylül 2020’de başladı.

Yönetmenler: Çağrı Vila Lostuvalı – Çiğdem Bozali, Senaryo: Deniz Madanoğlu – Rana Mamatlıoğlu, Yapım ve Yapımcı: OGM Pictures – Onur Güvenatam.

 

Gönül Dağı

Başrollerini; Berk Atan ve Gülsim Ali İlhan’ın paylaştığı, “Bozkırda Bir Anadolu Masalı” olarak adlandırdığımız dizi 17 Ekim 2020’de başladı.

Yönetmen: Yahya Samancı, Hikaye: Mustafa Çiftçi – Ali Asaf Elmas, Senaryo: Mustafa Becit – Ali Asaf Elmas – Teoman Gök, Yapım ve Yapımcı: Köprü Film – Ferhat Eşsiz.

 

Tövbeler Olsun

Başrollerini; Güven Kıraç, Erkan Can ve İpek Tuzcuoğlu’nun paylaştığı, komedi türündeki dizi 9 Ağustos 2020’de başladı.

Yönetmen: Serdar Akar | Şafak Bal, Senaryo: Hakan Aksun – Enver Sülük – Ekin Deren Şekerciler – Pervin Bozan – Hüseyin Kaçan, Yapımcı: Mustafa Fener.

 

Ya İstiklal Ya Ölüm

Başrollerini; İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Mehmet Özgür, Rıza Kocaoğlu, Hilmi Cem İntepe ve Melis Sezen’in paylaştığı, tarihi dizi 16 Mart – 20 Nisan 2020 tarihlerinde yayınlandı.

Yönetmen: Yasin Uslu, Senaryo: Funda Çetin, Yapım: Kirli Kedi.

 

Kanal D

Hizmetçiler

Başrollerini; Deniz Baysal Yurtçu, Algı Eke, Selen Domaç ve Aleyna Solaker’in paylaştığı, dram – entrika türündeki dizi 7 Mart 2020’de başladı. 21 Mart 2020’de bitti.

Yönetmen: Metin Balekoğlu, Senaryo: Makbule Kosif, Yapım ve Yapımcı: Fabrika Yapım – Öner Arslanel.

 

Yeni Hayat

Başrollerini; Melisa Aslı Pamuk ve Serkan Çayoğlu’nun paylaştığı, aksiyon – dram türündeki dizi 3 Eylül 2020’de başladı. 29 Ekim 2020’de final yaptı.

Yönetmen: Başak Soysal – Cem Özüduru, Senaryo: Makbule Kosif – Gülsev Karagöz – Zafer Özer Çetinel – Ahmet Ruhan Arca – Ozan Ağaç, Yapım ve Yapımcılar: OJO Pictures – Kerem Çatay – Ömer Özgüner

 

Sadakatsiz

Başrollerini; Cansu Dere ve Caner Cindoruk’un paylaştığı, Doctor Foster dizsinden uyarlama, dram türündeki dizi 7 Ekim 2020’de başladı.

Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt, Senaryo: Dilara Pamuk – Kemal Hamamcıoğlu, Yapım ve Yapımcı: Medyapım/Mednova – Fatih Aksoy.

 

Bir Annenin Günahı

Başrollerini; Özge Özberk, Musa Uzunlar, Emre Kınay ve Mert Yazıcıoğlu’nun paylaştığı, dram türündeki dizi 21 Kasım 2020’de başladı. 19 Aralık 2020’de, yeni bölümü yayımlandı fakat final kararı alındı.

Yönetmen: Filiz Gülmez Pakman, Senaryo: Özlem Atasoy – Yeşim Aslan, Yapımlar ve Yapımcı: Limon Film – Skala Yapım – Hayri Aslan.

İyi Aile Babası

Başrollerini; Çağlar Çorumlu, Şebnem Bozoklu, Melek Baykal, Salih Kalyon ve Timur Acar’ın paylaştığı, sitcom – komedi türündeki dizi 3 Aralık 2020’de başladı.

Yönetmen: Hakan Algül, Senaryo: Tayfun Güneyer, Yapım ve Yapımcı: Süreç Film – Ali Gündoğdu.

 

Çatı Katı Aşk

Başrollerini; Ezgi Şenler, Furkan Andıç, Nilay Deniz ve Yiğit Kirazcı’nın paylaştığı, romantik komedi türündeki dizi 9 Temmuz 2020’de başladı. 24 Ekim 2020’de final yaptı.

Yönetmen: Şenol Sönmez, Senaryo: Ramazan Demirli – Gökhan Temel – Özgür Ağaoğlu – Şeyda Delibaşı, Yapım ve Yapımcı: Mia Yapım – Banu Akdeniz.

 

Fox Tv

Bay Yanlış

Başrollerini; Özge Gürel ve Can Yaman’ın paylaştığı, romantik komedi türündeki dizi 26 Haziran 2020’de başladı. 2 Ekim 2020’de final yaptı.

Yönetmenler: Deniz Yorulmazer, Senaryo: Aslı Zengin – Banu Zengin, Yapım – Yapımcı: Gold Film – Faruk Turgut.

 

Sen Çal Kapımı

Başrollerini; Kerem Bürsin ve Hande Erçel’in paylaştığı, romantik komedi türündeki dizi 8 Temmuz 2020’de başladı.

Yönetmen: Altan Dönmez, Senaryo: Ayşe Üner Kutlu, Yapım ve Yapımcı: MF Yapım – Asena Bülbüloğlu.

 

Baraj

Başrollerini; Feyyaz Duman, Biran Damla Yılmaz, Burak Yörük ve Sumru Yavrucuk’un paylaştığı, dram türündeki dizi 17 Mart 2020’de başladı.

Yönetmen: Hasan Tolga Pulat, Senaryo: Hasan Tolga Pulat, Yapım – Yapımcılar: Med Yapım – No:9 Productions – Fatih Aksoy – Yağmur Ünal.

 

 

Zümrüdüanka

Başrollerini: Alp Navruz ve Ceren Yılmaz’ın paylaştığı, dram türündeki dizi 20 Ocak 2020 tarihinde başladı.

Yönetmen: Serhan Şahin, Senaryo: Işıl Sönmez – Leyla Oter – Doruk Erengül – Nazlı Pınar Ünlü – Feraye Gizem Kurt, Yapım ve Yapımcılar: Pastel Film – Yaşar İrvül, Efe İrvül.

 

Öğretmen

Başrollerini; İlker Kaleli, Ceren Moray, Serhat Kılıç, Afra Saraçoğlu ve Serkan Keskin’in paylaştığı, gençlik – dram türündeki dizi 4 Mart 2020’de başladı. Harika reytingle açılış yaptı, pandemiden dolayı 4 bölüm yayınlanıp ara verdi. Yeni sezonda tekrar başladı ama 15 Kasım 2020’de final yaptı.

Yönetmen: Koray Kerimoğlu, Senaryo: Merve Girgin, Yapım ve Yapımcılar: Med Yapım – MF Yapım – Faruk Bayhan – Fatih Aksoy.

 

Çocukluk

Başrollerini; Erdal Beşikçioğlu, Burcu Özberk ve Beren Gökyıldız’ın paylaştığı, dram türündeki dizi 9 Ekim 2020’de başladı. Ben çok umutluydum, iyi reyting alır diyordum fakat olmadı. 25 Aralık 2020’de final yaptı.

Yönetmen: Nadim Güç, Senaryo: Ebru Hacıoğlu ve Verda Pars, Yapım – Yapımcılar: Med Yapım – MF Yapım – Faruk Bayhan – Fatih Aksoy.

Kefaret

Başrollerini; Nurgül Yesilçay, Mert Fırat ve Yurdaer Okur’ un paylaştığı, dram türündeki dizi 22 Kasım 2020’de başladı.

Yönetmen: Mesude Erarslan, Senaryo: Mahinur Ergun – Melih Çam Yapım, Yapımcılar: 25 Film – Koray Şahin – Fırat Parlak.

 

Atv

Gel Dese Aşk

Başrollerini; Şebnem Bozoklu, Erkan Petekkaya ve İlayda Çevik’in Paylaştığı dizi 8 Mart 2020’de başladı. Pandemiden dolayı 29 Mart’ta ara verdi. Ve devamında dizinin final yaptığı açıklandı.

Yönetmen: Murat Onbul, Genel Yönetmen: Osman Sınav, Senaryo: Rahşan Çiğdem İnan, Yapım ve Yapımcı: Sinegraf – Osman Sınav.

Maria ile Mustafa

Başrollerini; Jessica May ve Hilmi Cem İntepe’nin paylaştığı, dram türündeki dizi 6 Eylül 2020 de başladı. 27 Aralık 2020’de final yapacak.

Yönetmen: Bahadır İnce, Senaryo: Aysun Erdoğan – Seda Çakır Avunduk, Yapım – Yapımcı: NTC Medya – Mehmet Yiğit Alp.

 

Gençliğim Eyvah

Başrollerini; Cengiz Bozkurt, Levent Ülgen, Elif Doğan, Burak Tozkoparan ve Mert Ekin Daymaz’ın paylaştığı, komedi türündeki dizi 15 Haziran 2020 tarihinde başladı. Dizi 5 Ekim 2020 tarihinde final yaptı.

Yönetmenler: Doğa Can Anafarta – Deniz Yılmaz Şayir, Senaryo: Ali Alper Erze, Yapım – Yapımcılar: Süreç Film – Ali Gündoğdu – İsmail Gündoğdu.

 

 

Show Tv

Arıza

Başrollerini; Tolga Sarıtaş, Ayça Ayşin Turan, Ahmet Mümtaz Taylan ve Olgun Toker’in paylaştı, aksiyon ve dram türündeki dizi 13 Eylül 2020 tarihinde başladı.

Yönetmen: Recai Karagöz, Senaryo: Yılmaz Şahin – Çağla Kızılelma, Yapım – Yapımcı: O3 Medya – Saner Ayar.

Ramo

Başrollerini; Murat Yıldırım ve Esra Bilgiç’in paylaştığı, aksiyon ve dram türündeki dizi 14 Ocak 2020 tarihinde başladı.

Yönetmen: M. Çağatay Tosun, Senaryo: Toprak Karaoğlu, Seda Karaoğlu ve Birol Tezcan, Yapım – Yapımcı: BKM – Necati Akpınar.

 

Alev Alev

Başrollerini; Demet Evgar, Dilan Çiçek Deniz, Hazar Ergüçlü, Cihangir Ceyhan, Berker Güven ve Berkay Ateş’in paylaştığı, dram türündeki dizi 5 Kasım 2020 tarihinde başladı.

Yönetmen: Ahmet Katıksız, Senaryo: Burcu Görgün , Yapım -Yapımcı: Ay Yapım – Kerem Çatay.

 

Zemheri

Başrollerini; Ayça Ayşin Turan, Alperen Duymaz ve Caner Cindoruk’un paylaştığı, dram türündeki dizi 15 Ocak 2020’de başladı. 18 Mart 2020’de başladı.

Yönetmen: Hilal Saral, Senaryo: Sema Ergenekon, Yapım ve Yapımcı: Ay Yapım – Kerem Çatay.

 

Şeref Sözü

Başrollerini; Tolgahan Sayışman, Sude Güler’in paylaştığı, aksiyon – dram türündeki dizi 14 Ekim 2020’de başladı. 4 Kasım 2020’de bitti.

Yönetmen: Cevdet Mercan, Senaryo: Eda Tezcan, Yapım ve Yapımcı: Tims & B Productions – Timur Savcı – Burak Sağyaşar.

 

Star tv

Babil

Başrollerini; Halit Ergenç, Onur Saylak, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Mesut Akusta’nın paylaştığı, bir babanın oğlunu kurtarmak için girdiği zorlu bir mücadeleyi anlatan dizi 17 Ocak 2020’de başladı. 20 Kasım 2020’de bitti.

Yönetmen: Uluç Bayraktar, Senaryo: Nüket Bıçakçı – Özlem Yücel, Yapım ve Yapımcı: Ay Yapım – Kerem Çatay.

Menajerimi Ara

Başrollerini; Barış Falay, Canan Ergüder, Fatih Artman, Ayşenil Şamlıoğlu, Ahsen Eroğlu ve Deniz Can Aktaş’ın paylaştığı, Fransız komedi ve drama dizisi, Call My Agent dizisinden uyarlandı. 25 Ağustos 2020’de başladı.

Yönetmen: Ali Bilgin, Senaryo: Ekin Atalar, Yapım ve Yapımcı: Ay Yapım – Kerem Çatay.

Akrep

Başrollerini; Demet Akbağ, Evrim Alasya, Bekir Aksoy ve Yusuf Çim’in paylaştığı, dram türündeki dizi 11 Aralık 2020’de başladı.

Yönetmen: Gökçe Usta, Senaryo: Erkan Birgören, Yapım ve Yapımcı: 1441 Productions – İrfan Şahin.

Sol Yanım

Başrollerini; Özge Yağız, Tolga Mendi, Cemre Baysel, Emre Bey, Defne Samyeli ve Cansel Elçin’in paylaştığı, dram türündeki dizi 26 Kasım 2020’de başladı.

Yönetmen: Serdar Gözelekli, Senaryo: Melis Civelek – Özlem Çadırcı, Yapım ve Yapımcı: BKM – Necati Akpınar.

 

İyi Günde Kötü Günde

Başrollerini; Elçin Sangu, Yasemin Allen ve Mehmet Ozan Dolunay’ın paylaştığı, romantik komedi türündeki dizi 12 Eylül 2020’de başladı. 17 Ekim 2020’de bitti.

Yönetmen: Metin Balekoğlu, Senaryo: Pelin Karamehmetoğlu – Aksel Bonfil, Yapım: O3 Medya.

Tv 8

Kırmızı Oda

Başrollerini; Binnur Kaya, Tülin Özen, Burak Sevinç ve Meriç Aral’ın paylaştığı, dram- psikoloji türündeki dizi 4 Eylül 2020’de başladı.

Yönetmen: Cem Karcı, Senaryo: Banu Kiremitçi Bozkurt, Yapım ve Yapımcı: OGM Pictures – Onur Güvenatam.

 

Evet… 2020 yıllında televizyon projesi olarak 33 dizi başlamış ve bunlardan yarısı bitmiş. Düşünsenize, her bir projede ne kadar çok emek var… Sırf bu nedenle her biten dizi üzücü…

 

2020 Dijital Dizileri

Netflix

Aşk 101

 

Başrollerini; Pınar Deniz, Kaan Urgancıoğlu, Bade İşçil, Mert Yazıcıoğlu, Selahattin Paşalı, Alina Boz, Kubilay Aka ve İpek Filiz Yazıcı’nın paylaştığı, gençlik – komedi türümdeki dizi 24 Nisan 2020’de yayınlandı.

Yönetmenler: Ahmet Katıksız – Deniz Yorulmazer, Senaryo: Meriç Acemi, Yapım ve Yapımcı: Ay Yapım – Kerem Çatay.

Bir Başkadır

 

Başrollerini: Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit, Defne Kayalar veTülün Özen’in paylaştığı dizi 12 Kasım 2020’de yayınlandı.

Yönetmen ve Senarist: Berkun Oya, Yapım ve Yapımcı: Krek Film – Ali Ferhunde – Nisan Ceren Göçen.

Blu tv

Alef

Başrollerini; Ahmet Mümtaz Taylan, Kenan İmirzalıoğlu ve Melisa Sözen’in paylaştığı, mistik – polisiye türündeki dizi 10 Nisan – 22 Mayıs 2020 tarihlerinde yayınladı.

Yönetmen: Emin Alper, Senaryo: Emre Kayış, Yapım: May Prodüksiyon.

Yarım Kalan Aşklar

Başrollerini; Burak Deniz, Dilan Çiçek Deniz, Cem Davran ve Ezel Akay’ın paylaştığı, aksiyon- fantastik türündeki dizi 10 Eylül – 29 Ekim 2020 tarihlerinde yayınlandı.

Yönetmen : Umur Turagay, Senaryo: Ethem Özışık – Ercan Uğur – Hakan Bonomo, Yapım ve Yapımcı: Tims & B Productions – Timur Savcı – Burak Sağyaşar.

Saygı: Bir Ercüment Çözer Dizisi

Başrollerini; Nejat İşler, Boran Kuzum ve Miray Daner’in paylaştığı, polisiye – suç – dram dizisi 27 Aralık – 15 Ekim 2020’de yayınlandı.

Yönetmen: Ali Taner Baltacı, Senaryo: Ercan Mehmet Erdem, Yapım: İnter Medya.

2020’de İzlediklerim Anketi

2020 Dizileri

 

 

 

Noel Pazarları
AVRUPA – En Güzel Noel Pazarları
sığacık ada masalı
SIĞACIK SEFERİHİSAR – Ada Masalı’nın Çekildiği Yer, Nam-ı Diğer Kırlangıç Adası
Alaçatı Tatil
ALAÇATI – Sanki Ege’de bir Vaha
gezdim gördüm san diego
AMERİKA – San Diego
Mekanlar Tarifler
Sütlü Tatlı
Yılbaşında Yapabileceğiniz 5 Şahane Sütlü Tatlı
LONDRA – Londra’da Öğleden Sonra Çayı
künefe
Bir Değil İki Değil Çok Çeşitli Künefe
Şimdiki Aklım Olsaydı (Si lo Hubiera Sabido)
ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI (Si lo Hubiera Sabido) – Ne Dilediğine Dikkat Et!
Poldark
POLDARK – Korkunun, Umutsuzluğun ve Sevginin Derinliklerinde
Poldark
POLDARK – Eve Dönüş
liar yalancı
LIAR (Yalancı) – İki Taraf Tek Doğru
bergen
BERGEN – Bir Tek Şarkı Söylerken Utanmadım Ben
romantik komedi filmler
Latte Kıvamında Romantik Komedi Filmleri
Yarına Tek Bilet Elle Çekim
YARINA TEK BİLET – Belki de Karşılaşmalar Tesadüf Değil Kaderdir
BİZ BÖYLEYİZ – Olsaydı Nasıl Olurdu?
Deli Bayramı
DELİ BAYRAMI – Kim Akıllı Kim Deli, Nasıl Ayırt Etmeli?
evlat oyunu
EVLAT – Her Şey Çok Zor
übü hep übü
ÜBÜ HEP ÜBÜ – Übülük Müessesesi Üzerine
yaşamaya dair
YAŞAMAYA DAİR – Yaşamayı Ciddiye Alacaksın
Copy link
Powered by Social Snap