Haberler

Haber – Ufak Tefek Cinayetler’de Koltuk Değişimi

Yeni sezon projeleri arasında beni heyecanlandıran dizileri sıralasam Ufak Tefek Cinayetler ilk sıralarda yer alır. Öncelikle Kore uyarlaması değil, bundan daha güzel bir şey olabilir mi^^

Ay Yapım’ın Star TV için hazırladığı  bu projenin senaryosunu Kiralık Aşk ile tanıdığımız Meriç Acemi kaleme alıyor. Ufak Tefek Cinayetler’in kadrosu da çok renkli. Kadroda yer alan isimler beni olduğu kadar birçok izleyiciyi ekran başına çekeceği garantili seçimler. Peki kimler bunlar?  Kadın oyunculara geçmeden önce Mert Fırat’a bir <3 bırakayım, özlemişim ^^  Geçtiğimiz aylarda projede yer alacak ilk üç kadın oyuncunun Burçin Terzioğlu, Tülin Özen ve Aslıhan Gürbüz olduğu açıklanmıştı. Üçünü de pek severim. Erkek kadroda ise Mert Fırat, Selim Bayraktar, Yıldıray Şahinler ve Ferit Aktuğ’un isimleri geçiyor. Mert Fırat’ı izlemek her şartta keyifli, Yıldıray Şahinler’in Alyanak ertesi nasıl bir rol giyeceğini de merakla bekliyorum. Dizinin yönetmen koltuğunda ise en son Cesur ve Güzel’de imzası olan Ali Bilgin var.

Resmi açıklama olmasa da sosyal medyaya yansıyan haberlere göre yakın zamanda sete çıkacak kadronun baş rolünde son dakika değişimi yaşanmış. Projeye ilk imza atanlardan Burçin Terzioğlu’nun yapımcıyla karşılıklı anlaşarak ayrılması sonucu boşalan koltuğa Gökçe Bahadır oturmuş. Poyraz Karayel’i düzenli izlemediği için pişmanlık yaşayan biri olarak Burçin Terzioğlu’nun bu projesini izlemeye kesin kararlıydım. Kısmet başka bir projeye artık. Yine de bu değişim kötü bir haber sayılmaz, Gökçe Bahadır’ı da severim ama yakın çekimlerde göz bebeklerini fazlaca hareket ettirmeden sabit bakabilse daha da seveceğim ^^ Konu Gökçe Bahadır’a gelmişken baş rolünde olduğu projelerden izlediklerim arasında hem Kayıp Şehir hem de Hatırla Gönül’ün erken vedası üzmüştü, umarım bu projede benzer kaderi paylaşmaz. (Dua eden emojiyi tam da bu noktaya konduruverin)

Ufuk Tefek Cinayetler’in beni heyecanlandırmasının bir nedeni de çok severek izlediğim Big Little Lies’dan uyarlama olduğu düşünmemdi.  Sosyal medyada kim Madeline olur, kim Celeste, kim Perry üzerine epey kafa bile yorduk. Yapım firmasının bültenine göre dizinin konusunu lise yıllarında birbirlerine çok yakın olan 4 kadının hikayesi oluşturuyor ve bu arkadaşlık sonucu en büyük hasarı alan kadının intikamla geri dönüş öyküsünü izleyeceğimiz belirtiliyor. Bu açıklamaya göre Ufak Tefek Cinayetler Big Little Lies’dan uyarlaması değil, özgün bir senaryoya sahip.  Projenin 4 kadının etkileyici hikayesinin ortak paydada buluşması temeline oturmasıyla birebir uyarlama olmasa da konudan ufak bir etkilenme olduğu kesin. Gerçi 50’şer dakikalık 8 bölümden oluşan Big Little Lies birebir uyarlanmış olsa minimum ikişer saatten iki sezonluk (evrene olumlu mesaj vermek lazım) dizi çıkartmak tam bir mucize olurdu^^

Ufak tefek Cinayetler Ekim ayında Star TV’de ekranlarda olacak.

Unutmadan, madem yerli uyarlaması da olmayacak yabancı dizi izlemeyi seviyorsanız Avustralyalı yazar Liane Moriary’nin aynı adlı romanından senaryolaştırılan Big Little Lies’ı izlemenizi öneririm.

 

 

 

 

Noel Pazarları
AVRUPA – En Güzel Noel Pazarları
sığacık ada masalı
SIĞACIK SEFERİHİSAR – Ada Masalı’nın Çekildiği Yer, Nam-ı Diğer Kırlangıç Adası
Alaçatı Tatil
ALAÇATI – Sanki Ege’de bir Vaha
gezdim gördüm san diego
AMERİKA – San Diego
Mekanlar Tarifler
Sütlü Tatlı
Yılbaşında Yapabileceğiniz 5 Şahane Sütlü Tatlı
LONDRA – Londra’da Öğleden Sonra Çayı
künefe
Bir Değil İki Değil Çok Çeşitli Künefe
Şimdiki Aklım Olsaydı (Si lo Hubiera Sabido)
ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI (Si lo Hubiera Sabido) – Ne Dilediğine Dikkat Et!
Poldark
POLDARK – Korkunun, Umutsuzluğun ve Sevginin Derinliklerinde
Poldark
POLDARK – Eve Dönüş
liar yalancı
LIAR (Yalancı) – İki Taraf Tek Doğru
bergen
BERGEN – Bir Tek Şarkı Söylerken Utanmadım Ben
romantik komedi filmler
Latte Kıvamında Romantik Komedi Filmleri
Yarına Tek Bilet Elle Çekim
YARINA TEK BİLET – Belki de Karşılaşmalar Tesadüf Değil Kaderdir
BİZ BÖYLEYİZ – Olsaydı Nasıl Olurdu?
Deli Bayramı
DELİ BAYRAMI – Kim Akıllı Kim Deli, Nasıl Ayırt Etmeli?
evlat oyunu
EVLAT – Her Şey Çok Zor
übü hep übü
ÜBÜ HEP ÜBÜ – Übülük Müessesesi Üzerine
yaşamaya dair
YAŞAMAYA DAİR – Yaşamayı Ciddiye Alacaksın
Copy link
Powered by Social Snap