İzledim

2020’de Biten Yerli Diziler

2020’de yeni başlayan kadar yıl içinde biten ve hatta ekran ömrü bir tam yılı bile bulmayan diziler oldu. Serinin ilk yazısında 2020’de Başlayan Diziler’in listesine yer vermiştik.  Bir kez daha By Naim derlemesi ile bu kez veda eden dizilere göz atmaya ne dersiniz?  Listenin sonunda yorumlarda bitmesine üzüldüğünüz dizileri belirtmeyi unutmayın.

Kendi açımdan her biten diziye çok üzülüyorum. Projede çalışan onlarca kişinin işleri bitiyor, verilen emek sona eriyor… Bu yıl bize hangi diziler veda etmiş bir bakalım.

Star Tv

Çocuk

 

Başrollerini; Nazan Kesal, İsmail Hacıoğlu, Serhat Teoman, Merve Çağıran, Ceyda Ateş Toplusoy ve Kenan Acar’ın paylaştığı, dram – aile türündeki dizi 9 Eylül 2019’da başlamıştı. 28 Ocak 2020’de 18. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Serkan Birinci, Senaristler: Nazlı Sunlu Kaçan – Hilal Yıldız, Yapım ve Yapımcı: 1441 Prodüksiyon – İrfan Şahin.

 

Güvercin

 

Başrollerini; Mehmet Ali Nuroğlu, Almila Ada, Menderes Samancılar ve Nursel Köse’nin paylaştığı, dram türündeki dizi 24 Kasım 2019’da başlamıştı. 28 Ekim 2020’de 16. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Altan Dönmez, Senarist: Halil Özer, Yapım ve Yapımcılar: Pastel Film – Yaşar İrvül – Efe İrvül

 

Babil

Başrollerini; Halit Ergenç, Onur Saylak, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Mesut Akusta’nın paylaştığı, bir babanın oğlunu kurtarmak için girdiği zorlu bir mücadeleyi anlatan dizi 17 Ocak 2020’de başlamıştı. Harika reytingler ile sezonu tamamlayan dizi, yeni sezonda bu reytingleri bulamadı ve 20 Kasım 2020’de 20. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Uluç Bayraktar, Senaristler: Nüket Bıçakçı – Özlem Yücel, Yapım ve Yapımcı: Ay Yapım – Kerem Çatay.

 

İyi Günde Kötü Günde

Başrollerini; Elçin Sangu, Yasemin Allen ve Mehmet Ozan Dolunay’ın paylaştığı, romantik komedi türündeki dizi 12 Eylül 2020’de başlamıştı. 17 Ekim 2020’de 6. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Metin Balekoğlu, Senaristler: Pelin Karamehmetoğlu – Aksel Bonfil, Yapım: O3 Medya.

Show Tv

Zemheri

 

Başrollerini; Ayça Ayşin Turan, Alperen Duymaz ve Caner Cindoruk’un paylaştığı, dram türündeki dizi 15 Ocak 2020’de başlamıştı. 18 Mart 2020’de 10. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Hilal Saral, Senarist: Sema Ergenekon, Yapım ve Yapımcı: Ay Yapım – Kerem Çatay.

 

Şeref Sözü

 

Başrollerini; Tolgahan Sayışman, Sude Güler’in paylaştığı, aksiyon – dram türündeki dizi 14 Ekim 2020’de başlamıştı. 4 Kasım 2020’de 4. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Cevdet Mercan, Senarist: Eda Tezcan, Yapım ve Yapımcılar:
Tims & B Productions – Timur Savcı – Burak Sağyaşar.

 

Kanal D

Afili Aşk

 

Başrollerini; Burcu Özberk ve Çağlar Erturul’un paylaştığı, romantik komedi türündeki dizi 12 Haziran 2019’da başlamıştı. 19 Mart 2020’de 38. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Serdar Gözelekli, Senaristler: Barış Erdoğan – İlker Arslan, Yapım ve Yapımcı: ARC Film – Fatih Enes Ömeroğlu.

Bir Annenin Günahı

 

Başrollerini; Özge Özberk, Musa Uzunlar, Emre Kınay ve Mert Yazıcıoğlu’nun paylaşığı, dram türündeki dizi 21 Kasım 2020’de başlamıştı. 19 Aralık 2020’de 5. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Filiz Gülmez Pakman, Senaristler: Özlem Atasoy – Yeşim Aslan, Yapım ve Yapımcı: Limon Film – Skala Yapım – Hayri Aslan.

 

Hizmetçiler

 

Başrolerini; Deniz Baysal, Algı Eke, Selen Domaç ve Aleyna Solaker’in paylaştığı, dram – entrika türündeki dizi 7 Mart 2020’de başlamıştı. 21 Mart 2020’de 3. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Metin Balekoğlu, Senarist: Makbule Kosif, Yapım ve Yapımcı: Fabrika Yapım – Öner Arslanel.

 

Yeni Hayat

 

Başrollerini; Melisa Aslı Pamuk ve Serkan Çayoğlu’nun paylaştığı, aksiyon – dram türündeki dizi 3 Eylül 2020’de başlamıştı. 29 Ekim 2020’de 9. bölümü ile veda etti.

Yönetmenler: Başak Soysal – Cem Özüduru, Senaristler: Makbule Kosif – Gülsev Karagöz – Zafer Özer Çetinel – Ahmet Ruhan Arca – Ozan Ağaç, Yapım ve Yapımcılar: OJO Pictures – Kerem Çatay – Ömer Özgüner.

 

Çatı Katı Aşk

 

Başrollerini; Ezgi Şenler, Furkan Andıç, Nilay Deniz ve Yiğit Kirazcı’nın paylaştığı, romantik komedi türündeki dizi 9 Temmuz 2020’de başlamıştı. 24 Ekim 2020’de 16. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Şenol Sönmez, Senaristler: Ramazan Demirli – Gökhan Temel – Özgür Ağaoğlu – Şeyda Delibaşı, Yapım ve Yapımcı: Mia Yapım – Banu Akdeniz.

 

Zalim İstanbul

Başrollerini; Fikret Kuşkan, Deniz Uğur ve Mine Tugay’ın paylaştığı, dram türündeki dizi 1 Nisan 2019’da başlamıştı. 22 Haziran 2020’de 39. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Cevdet Mercan, Senaristler: Aysun Erdoğan & Seda Çakır Avunduk – Özlem Tasağal Yakıçı.

 

Atv

Gel Dese Aşk

 

Başrollerini; Şebnem Bozoklu, Erkan Petekkaya ve İlayda Çevik’in paylaştığı dizi, 8 Mart 2020’de başlamıştı. Pandemiden dolayı 29 Mart’ta ara verdi, diziler yeniden yayın hayatına birer ikişer başladığında ise dizinin final yaptığı açıklandı ve 4.bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Murat Onbul, Genel Yönetmen: Osman Sınav, Senaristler: Rahşan Çiğdem İnan, Yapım ve Yapımcı: Sinegraf – Osman Sınav.

 

Gençliğim Eyvah

 

Başrollerini; Cengiz Bozkurt, Levent Ülgen, Elif Doğan, Burak Tozkoparan ve Ekin Mert Daymaz’ın paylaştığı, komedi türündeki dizi 15 Haziran 2020 tarihinde başlamıştı. 5 Ekim 2020 tarihinde 17. bölümü ile veda etti.

Yönetmenler: Doğa Can Anafarta – Deniz Yılmaz Şayir, Senarist: Ali Alper Erze,
Yapım – Yapımcılar: Süreç Film – Ali Gündoğdu – İsmail Gündoğdu.

 

Maria ile Mustafa

 

Başrollerini; Jessica May ve Hilmi Cem İntepe’nin paylaştığı, dram türündeki dizi 6 Eylül 2020’de başlamıştı. 27 Aralık 2020’de 17. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Bahadır İnce, Senaristler: Aysun Erdoğan – Seda Çakır Avunduk, Yapım – Yapımcı: NTC Medya – Mehmet Yiğit Alp.

Fox Tv

Bay Yanlış

 

Başrollerini; Özge Gürel ve Can Yaman’ın paylaştığı, romantik komedi türündeki dizi 26 Haziran 2020’de başlamıştı. 2 Ekim 2020’de 14. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Deniz Yorulmazer, Senaristler: Aslı Zengin – Banu Zengin, Yapım – Yapımcı: Gold Film – Faruk Turgut.

 

Çocukluk

 

Başrollerini; Erdal Beşikçioğlu, Burcu Özberk ve Beren Gökyıldız’ın paylaştığı, dram türündeki dizi 9 Ekim 2020’de başlamıştı. 25 Aralık 2020’de 11. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Nadim Güç, Senaristler: Ebru Hacıoğlu – Verda Pars, Yapım – Yapımcılar: Med Yapım – MF Yapım – Faruk Fayhan – Fatih Aksoy.

 

Kadın

Başrollerini; Özge Özpirinçci, Feyyaz Duman, Bennu Yıldırımlar ve Caner Cindoruk’un paylaştığı dizi, 24 Ekim 2017’de başlamıştı. 4 Şubat 2020’de 81. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Nadim Güç, Senarist: Hande Altaylı, Yapım ve Yapımcılar:nMed Yapım – MF Yapım – Fatih Aksoy – Faruk Bayhan.

 

Öğretmen

 

Başrollerini; İlker Kaleli, Ceren Moray, Serhat Kılıç, Afra Saraçoğlu ve Serkan Keskin’in paylaştığı, gençlik – dram türündeki dizi 4 Mart 2020’de başlamıştı. 5 Kasım 2020’de 9. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Koray Kerimoğlu, Senarist: Merve Girgin, Yapım ve Yapımcılar: Medyapım – MF Yapım – Faruk Bayhan – Fatih Aksoy.

Trt 1

Tutunamayanlar

 

Başrolerini; Aydın Doğu Demirkol, Ece Çeşmioğlu, Zafer Algöz ve Barış Yıldız’ın paylaştığı, absürt komedi dizisi 7 Ocak 2020’de başladı. 2 Haziran 2020’de 19. bölümü ile (Tutunamayanlar 13 bölüm, Tutunamayanlar Çevrimiçi 6 bölüm) veda etti.

Yönetmen: Murad Zaloğlu – Osman Nail Doğan, Senarist: Osman Nail Doğan – Mustafa Karataş, Yapım ve Yapımcılar:
İstanbu Medya Akademisi – Neden Film – Ogün Şanlıer – Ahmet Tarık Güven

 

Ya İstiklal Ya Ölüm

 

Başrollerini; İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Mehmet Özgür, Rıza Kocaoğlu, Hilmi Cem İntepe ve Melis Sezen’in paylaştığı tarihi dizi 16 Mart – 20 Nisan 2020’de aralığında mini dizi olarak yayınlandı.12. Bölümü ile veda etti.
Yönetmen: Yasin Uslu, Senarist: Funda Çetin, Yapım: Kirli Kedi.

 

Şampiyon

 

Başrollerini; Tolgahan Sayışman, Yıldız Çağrı Atiksoy, Erdal Özyağcılar ve Erkan Avcı’nın paylaştığı, aksiyon – dram türündeki dizi 12 Eylül 2019’da başlamıştı.
13 Ağustos 2020’de 34. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Ketche, Senaristler: Alphan Dikmen – Başak Angigün, Yapım ve Yapımcı: BSK Yapım – Çağrı Bingüller.

 

Kalk Gidelim

 

Başrollerini; Ufuk Özkan, Erkan Sever, Ayça Varlıer, Mehtap Bayri ve Aslı Omağ’ın paylaştığı, aile – komedi (organik dizi) türündeki dizi 17 Ekim 2017’de başlamıştı. 31 Aralık 2020’de veda  135. bölümü ile veda etti.

 

Vuslat

 

Başrollerini; Kadir Doğulu, Devrim Özkan, Mehmet Özgür ve Ümit Kantarcılar’ın paylaştığı dizi,     7 Ocak 2019’da başlamıştı. 9 Mart 2020’de 44. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Murat Onbul, Senarist: Betül Yağsağan, Yapım ve Yapımcılar:  A23 Medya – Uğur Veli – Raif İnan.

 

Puhu Tv

Jet Sosyete

 

Başrollerini; Cengiz Bozkurt, Çağlar Çorumlu, Derya Karadaş, Gülse Birsel, Hasibe Eren ve Sarp Apak’ın paylaştığı, sit-com türündeki dizi 18 Şubat 2018 yılında Star Tv’de başlamıştı. 2. sezonunu TV 8’de yaptı. 3. sezonu ile Puhu TV’ye geçti. (Star Tv’de de bölümler yayınlandı.) Dizi 6 Mayıs 2020’de 59. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Hakan Algül, Senarist: Gülse Birsel, Yapım ve Yapımcı: BKM – Necati Akpınar.

TV 8

Şaşkın Bakkal 216

 

Başrollerini; Önder Açıkbaş, Bengi İdil Uras, Zuhal Yalçın ve Zihni Göktay’ın paylaştığı dizi, 25 Ocak 2020’de başlamıştı. 9 Şubat 2020’de 3. bölümü ile veda etti.

Yönetmen: Önder Açıkbaş – Yaşar Mahmutoğlu, Senarist: Önder Açıkbaş, Yapım: ÖTV Yapım

 

Listeye başlamadan önce her vedaya üzülüyorum demiştim, listenin uzunluğunun farkına varınca, bütün bu projelerdeki emek adına daha da üzüldüm…  Ya sizin bitmesine en çok üzüldüğünüz dizi hangileri?

 

YORUM

 

 

 

 

Noel Pazarları
AVRUPA – En Güzel Noel Pazarları
sığacık ada masalı
SIĞACIK SEFERİHİSAR – Ada Masalı’nın Çekildiği Yer, Nam-ı Diğer Kırlangıç Adası
Alaçatı Tatil
ALAÇATI – Sanki Ege’de bir Vaha
gezdim gördüm san diego
AMERİKA – San Diego
Mekanlar Tarifler
Sütlü Tatlı
Yılbaşında Yapabileceğiniz 5 Şahane Sütlü Tatlı
LONDRA – Londra’da Öğleden Sonra Çayı
künefe
Bir Değil İki Değil Çok Çeşitli Künefe
Şimdiki Aklım Olsaydı (Si lo Hubiera Sabido)
ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI (Si lo Hubiera Sabido) – Ne Dilediğine Dikkat Et!
Poldark
POLDARK – Korkunun, Umutsuzluğun ve Sevginin Derinliklerinde
Poldark
POLDARK – Eve Dönüş
liar yalancı
LIAR (Yalancı) – İki Taraf Tek Doğru
bergen
BERGEN – Bir Tek Şarkı Söylerken Utanmadım Ben
romantik komedi filmler
Latte Kıvamında Romantik Komedi Filmleri
Yarına Tek Bilet Elle Çekim
YARINA TEK BİLET – Belki de Karşılaşmalar Tesadüf Değil Kaderdir
BİZ BÖYLEYİZ – Olsaydı Nasıl Olurdu?
Deli Bayramı
DELİ BAYRAMI – Kim Akıllı Kim Deli, Nasıl Ayırt Etmeli?
evlat oyunu
EVLAT – Her Şey Çok Zor
übü hep übü
ÜBÜ HEP ÜBÜ – Übülük Müessesesi Üzerine
yaşamaya dair
YAŞAMAYA DAİR – Yaşamayı Ciddiye Alacaksın
Copy link
Powered by Social Snap