Anket

ANKET – Yamaç’ı Kim Vurdu?

Çukur’da Sezon finali gibi bir son ile bitirdik 2018 yılını. Sona bakar mısınız? Üç belki de daha fazla süre Yamaç ’ı kim vurdu ? sorusuna cevap arayacağız.

Çukur’da büyük kayıp yaşayan Çeto ve Mahsun, geri çekilinse de Çukur’a Koçovalıları sokmamak için bir yol arıyor. Aradığı yardımı bulduğunu düşenen Çeto ikna turlarına başlıyor. Gelen mesajın üstünde ormana buluşmaya giden Yamaç’ı kötü bir sürpriz bekliyor. Yamaç’ın beklediği buluşma gerçekleşse de gelen bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlayan Yamaç sinirlenmeye başlıyor. Hiç beklemediği anda kurşun yiyen Yamaç sadece neden diye sorabiliyor. Yamaç, ikinci kurşunu yedikten sonra ayağa kalkmaya çalışsa da bu sadece işleri daha kötüye götürüyor. Yamaç, yuvarlamaya başlarken anılarını hatırlıyor ve düştüğü yerde kalıyor. 

 

 

 

Bu anket ve altındaki yorum bölümü tam da bu nedenle, Yamaç’ı kim vurdu? üzerine beyin fırtınası için var:

Öncelikle Ersoy’un ortadan kaldırıldığı, işin gerçeği katledildiğini bilmeyen Yamaç Ersoy’a söz verdiği üzere Karakuzular’ın liderleri Çeto ve Mahsun’un kellesini eş zamanlı almak için sıcak aile yuvasından ayrılıverdi. Görev adamı Yamaç. Özellikle de geride bıraktığı tabloyu bozmamak için her şeyi yapabilir.

Bekledi… Bekledi…

Gelen arabadan inen, orta yapılı adam (erkek olduğu net!) Yamaç’a iki el sıkarken ağzından dökülen kelimeler (şaşkınlıkla) “Neden?” oldu.

Kurşun yaraları öldürücü olmayabilir, ama o yaraların üstüne bir de yuvarlanması, ıssız bir ormanda olması, yerini kimsenin bilmemesi (şimdilik bilmediğini düşünüyoruz) kan kaybı riskini doğuruyor tabii ki…

Yamaç’ı vuran her kimse tanıdığı biri! Ama kim, kim, kiiim?

 

This poll is no longer accepting votes

Yamaç'ı kim vurdu?

 

Benim teorim Yamaç’ı vuranın Medet olduğu yönünde. Yamaç’ı seviyor mu? Evet. Saygı da duyuyor. Ama onun önceliği abisi Saadettin. Onun intikamı adına daha önce de silah doğrultmadı mı? ‘Çukur Evimiz Salih Babamız’ amacıyla değil; belki Cumali’yi sindirmek için, belki her şeyi geride bırakıp abisi yengesi ve minik yeğeni ile Erbaa’a dönebilmek için. Bu eyleminin abisini her şartta çok üzüleceğini bilse de, o küçük beyni kandırılmaya / ikna edilmeye müsait. Örneklerle tescilli.

Üstelik Çeto’nun Koçovalılar’ı içten bitirme eylemini talep ettiği kişiden biraz olsun çekindiği belli. Mahsun’a söyledikleri teklife cevabın ne olacağından da pek emin olmadığının göstergesi. Bu da Medet ile uyuyor sanki…

Haydi beyin fırtınasına, sizce Yamaç’ı kim vurdu? Yamaç’ı kim kurtaracak ? Yoksa Yamaç ölecek mi? (Ağlarım!, hem de çok)

 

çukur yamaç ı kim vurdu

 

 

Noel Pazarları
AVRUPA – En Güzel Noel Pazarları
sığacık ada masalı
SIĞACIK SEFERİHİSAR – Ada Masalı’nın Çekildiği Yer, Nam-ı Diğer Kırlangıç Adası
Alaçatı Tatil
ALAÇATI – Sanki Ege’de bir Vaha
gezdim gördüm san diego
AMERİKA – San Diego
Mekanlar Tarifler
Sütlü Tatlı
Yılbaşında Yapabileceğiniz 5 Şahane Sütlü Tatlı
LONDRA – Londra’da Öğleden Sonra Çayı
künefe
Bir Değil İki Değil Çok Çeşitli Künefe
Şimdiki Aklım Olsaydı (Si lo Hubiera Sabido)
ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI (Si lo Hubiera Sabido) – Ne Dilediğine Dikkat Et!
Poldark
POLDARK – Korkunun, Umutsuzluğun ve Sevginin Derinliklerinde
Poldark
POLDARK – Eve Dönüş
liar yalancı
LIAR (Yalancı) – İki Taraf Tek Doğru
bergen
BERGEN – Bir Tek Şarkı Söylerken Utanmadım Ben
romantik komedi filmler
Latte Kıvamında Romantik Komedi Filmleri
Yarına Tek Bilet Elle Çekim
YARINA TEK BİLET – Belki de Karşılaşmalar Tesadüf Değil Kaderdir
BİZ BÖYLEYİZ – Olsaydı Nasıl Olurdu?
Deli Bayramı
DELİ BAYRAMI – Kim Akıllı Kim Deli, Nasıl Ayırt Etmeli?
evlat oyunu
EVLAT – Her Şey Çok Zor
übü hep übü
ÜBÜ HEP ÜBÜ – Übülük Müessesesi Üzerine
yaşamaya dair
YAŞAMAYA DAİR – Yaşamayı Ciddiye Alacaksın
Copy link
Powered by Social Snap