İzledim

AMİRAL BATTI KAÇIYORUSSS – Küçük(!) Bir Sır Tutma Meselesi

2020’de tiyatroya daha çok gideceğim diyenlerden misiniz? Öyleyse işte sizi yeni bir öneri: Amiral Battı Kaçıyorusss

Yılın ilk tiyatro yazısı olarak konuk yazarım Bade‘den. Keyifli Okumalar ^^

 

Sır saklayabilir misiniz? Ne kadar güvenilir bir sırdaşsınız? Zor durumda kaldığınızda yalan söyler misiniz? Yalan söylerken sınırlarınız var mıdır? Yoksa farklı bir kimliğe bürünecek kadar ileri gider misiniz? İşte tüm bu ve benzeri soruları temelinde barındıran bir oyun “ Amiral Battı Kaçıyorusss ”.

1980’lerde Ankara’da emekli amiral Kemal Ertürk’ün evindeyiz. Ünlü bir Rus dansçı olan Rudiyef amiral beyin katıldığı bir davette balerin partnerinin de yardımıyla amiralin arabasının bagajına saklanarak amiralin evine gelir. Amacı Türkiye’ye iltica etmektir. Bu sırra ilk başta amiralin kızı ortak olmuştur. Çok geçmeden amiralin müstakbel damadı eve gelir ve olaylara dahil olur, evin bahçıvanı, İç işlerinden bir memur ve bir de polis müfettişinin eve gelmesiyle olaylar içinden çıkılmaz hale gelir.

 

 

Türk tiyatrosunun iki duayen ismi ; Haldun Dormen’in ve Göksel Kortay’ın, Ray Cooney’in “Chase me Comrade” adlı oyunundan esinlenerek birlikte kaleme aldıkları oyunun yönetmenliğini de yine Göksel Kortay üstlenmiş. İnce esprilerle süslenmiş metin, temposu bir an bile düşmeyen akıcı reji ile birleşince biz seyircilere de yalnızca bu keyifli ve kahkaha dolu oyunun tadını çıkartmak kalmış.

Ramazan Konur ve oyuncu kadrosunda da yer alan Oytun Terzi ikilisinin elinden çıkma dekor sizi sanki kendi evinizdeymişçesine hissettiriyor. Döneme uygun aksesuarlar kullanmış olmalarını da ayrıca kutluyorum.

 

 

Dizi sektöründen tanıdığımız Kadir Doğulu’nun ilk sahne tecrübesi olan oyunun kadrosunda Hakan Eratik, Yeliz Şar, Çiğdem Batur, Oliver Spence, Sedat Bilenler, Murat Buyruk, Oytun Terzi ve Neslihan Yavuz yer almakta. Böylesine yüksek tempolu oyunlarda performansı sekteye uğratmadan baştan sona diri tutmak zordur. Bu bağlamda tüm oyuncular rollerinin hakkını fazlasıyla veriyorlar. Ancak favorim, bahçıvan rolündeki Sedat Bilenler oldu. Oyuna gitmeyi düşünen tiyatro severlerin bu ismi bir kenara not almalarını öneririm:) Naçizane bir eleştirim ise Kadir Doğulu’ya olacak. Kendisinin ilk sahne tecrübesi olduğundan heyecanını ve tutukluğunu elbette ki doğal karşılıyorum. Performans anlamında başarılı ancak hızlı konuşuyor. Diksiyon dersleri almasının gerekli olduğu kanısındayım.

 

 

Günlük hayatın stresinden bir nebze olsun uzaklaşmak, gülmek & eğlenmek istiyorsanız “Amiral Battı Kaçıyoruss”u muhakkak listenize almanızı öneririm. Pişman olmayacaksınız:)

 

Unutmadan, ilgili diğer yazılar için blogun SAHNE SANATLARI kategorisini mutlaka ziyaret edin. 

 

 

 

Noel Pazarları
AVRUPA – En Güzel Noel Pazarları
sığacık ada masalı
SIĞACIK SEFERİHİSAR – Ada Masalı’nın Çekildiği Yer, Nam-ı Diğer Kırlangıç Adası
Alaçatı Tatil
ALAÇATI – Sanki Ege’de bir Vaha
gezdim gördüm san diego
AMERİKA – San Diego
Mekanlar Tarifler
Sütlü Tatlı
Yılbaşında Yapabileceğiniz 5 Şahane Sütlü Tatlı
LONDRA – Londra’da Öğleden Sonra Çayı
künefe
Bir Değil İki Değil Çok Çeşitli Künefe
Şimdiki Aklım Olsaydı (Si lo Hubiera Sabido)
ŞİMDİKİ AKLIM OLSAYDI (Si lo Hubiera Sabido) – Ne Dilediğine Dikkat Et!
Poldark
POLDARK – Korkunun, Umutsuzluğun ve Sevginin Derinliklerinde
Poldark
POLDARK – Eve Dönüş
liar yalancı
LIAR (Yalancı) – İki Taraf Tek Doğru
bergen
BERGEN – Bir Tek Şarkı Söylerken Utanmadım Ben
romantik komedi filmler
Latte Kıvamında Romantik Komedi Filmleri
Yarına Tek Bilet Elle Çekim
YARINA TEK BİLET – Belki de Karşılaşmalar Tesadüf Değil Kaderdir
BİZ BÖYLEYİZ – Olsaydı Nasıl Olurdu?
Deli Bayramı
DELİ BAYRAMI – Kim Akıllı Kim Deli, Nasıl Ayırt Etmeli?
evlat oyunu
EVLAT – Her Şey Çok Zor
übü hep übü
ÜBÜ HEP ÜBÜ – Übülük Müessesesi Üzerine
yaşamaya dair
YAŞAMAYA DAİR – Yaşamayı Ciddiye Alacaksın
Copy link
Powered by Social Snap