AŞK 101 – 24 Nisan’da Netflix’de

Aşk 101 bildiğin lise temalı bir gençlik dizisi. İlk tanıtımından beri bu benim için böyleydi. Bu tür dizilerin seyir keyfi benim için Beverly Hills 90210 ile bittiği için “Ancak Kaan Urgancıoğlu için bakılır ilk bölümüne” diye kodlamışım kafamda.

Edit: İzlediyseniz ise AŞK 101 – SÖVDÜM BEN DÜNYAYA yazısına karakterler üzerine yorumlara bekleniyorsunuz ^^

 

Lisede böyle öğretmenim olsa…

 

Fragmanının çıktığını ve yayın tarihini (24 Nisan’mış) twitterda bir galeyan görünce fark ettim. Fragmanını da bir kaç kez izledim. Bu eşcinsel karakter Osman muhabbetinin çıkış noktasını anlayabilen var mı? Fragmandan olmadığı kesin. Bu arada eşcinsel olsa da kime ne görüşündeyim ama asıl anlamadığım henüz yayınlanmamış bir diziye dair böyle bir ayaklanma nasıl çıktı?

Buldum; resmi olmayan ama dizinin ismine açılmış hesap bilgi paylaşmış. Şok şok şok…  Acaba bir dizi kampanyası mı diye düşünmüyor değil insan:  Tarzım değil, hayatta izlemem diyen kitle, sırf kimmiş bu Osman diye ya da daha da tepkiseli sırf izlenme oranları arttırmak için erkan başına geçer mi dersiniz?  Bu arada Osman’ı Selahattin Paşalı canlandırıyor. Babil’den sonra radarıma girdi, hakkı bir sonraki projede baş roldür, net!.

 

Osman

 

“Gay bir karakterin adı nasıl olur da Osman olur!  O diziyi size yayınlatmayacağız netflix!” çığlıkları, #adamolnetflix  hashtaginin yoğunluğu arasında sesim duyulacaksa Netflix’e para ödeyip ‘gay’ Osman izlemek istemeyenler, her hafta televizyonda yayınlanan, üstelik ücretsiz seyredilebilecek  Kuruluş Osman’ı izleyebilirler.

Ahmet Katkısız’ın yönetmenliğini yaptığı dizinin senaryosunu ise Kiralık Aşk’tan bildiğimiz Meriç Acemi yazdı. Liseli gençlerin öğretmenlerini basketbol koçuna aşık etme çabaları hikayenin temelini oluşturuyor. Öğretmen, Pınar Deniz ;  basketbol koçu Kaan Urgancıoğlu. Ben ‘ship’e şimdiden başladım. Ya siz?

 

 

Aşk 101 Konusu

1990’lı yıllarda Türkiye’sinde hayatta kendi yollarını bulmaya çalışan bir grup genç, çok sevdikleri öğretmenleri okuldan ayrılmasın diye onun aşık olması için uğraşırlar. 1998 yılında geçecek olan dizide gençler, öğretmenlerini okula yeni gelen basketbol koçuna aşık etmek için çaba harcarlar.

 

Aşk 101 Oyuncuları

(Alfabetik sıra ile) 

Alina Boz, Bade İşçil, İpek Filiz Yazıcı, Kaan Urgancıoğlu, Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Müfit Kayacan, Pınar Deniz, Selahattin Paşalı, Tuba Ünsal

 

 

Aşk 101 Fragmanı

 

 

 

Aşk 101 diğer yazıları için tıklayın

Aslı

Disqus Comments Loading...

Son Yazılar

YALI ÇAPKINI – Yaslan Göğsüme Sevdiğim

Yalı Çapkını 68. Bölümün en özel sahneleri için Svl‘in kaleminden taptaze bir analiz. Keyifli okumalar.

1 hafta Önce

YALI ÇAPKINI – Kıran da Olsa Kırıl, Düş; Fakat Eğilme Sakın

Yalı Çapkını 67. Bölüm için tek analiz yetmez.  Svl‘in kaleminden taptaze bir analiz.

3 hafta Önce

YALI ÇAPKINI – Sana İhtiyacım Var Çünkü Seni Seviyorum

"Yalı Çapkını 67. Bölüm temposu yüksek, duygu yoğunluğu fazla ve olay odaklı gözükse de arka…

3 hafta Önce

YALI ÇAPKINI – Sana Bütün Pişmanlıklarımı Anlatmak İsterim

Bu hafta Yalı Çapkını 65. bölüm analizinden önce yalı tarihine adını altın harflerle yazdıran palyaço…

1 ay Önce

YALI ÇAPKINI – Birlikte Daha Az Mutsuz

Yalı Çapkını 62. Bölüm için tek analiz yetmez. “Sezonun en iyi bölümü" diyen  esra'dan kısa…

2 ay Önce

KIZIL GONCALAR – Kaçtığımız Savaşlardan Güçlü ve İyileşmiş Olarak Çıkmak Mümkün mü?

Kızıl Goncalar  yeni bölüm öncesi, hem nerede kalmıştık hatırlamak hem de geride bıraktığımız bölümü derinlemesine…

2 ay Önce