Assos Kadırga Koyu – Halk Plajı’nda aç kalınır mı?

Assos Kadırga Koyu… Konaklama tesislerinin işletmesinde şezlong şemsiye hizmeti verilse de (konaklama yapanlar için ücretsiz, günübirlik gelenler için 10 / 15 TL aralığında) temeli halk plajı. Zaten kanunen de sahiller parsellenemez değil mi? İstersen şemsiyeni, şezlongunu kap gel; istersen taşımak ile uğraşma günlük kirala…

Şezlong + Şemsiye hizmeti veren tesislerin büfeleri de var. Sıcak / soğuk içeceğin yanı sıra tost, gözleme, hamburger gibi yiyecek ürünlerinin servisi de yapılıyor.  İsterseniz menüden gönlünüzden geçeni seçin ama karnınızı tıka basa doyurmadan önce seyyar satıcılardan alacaklarınız için yer bırakmayı unutmayın.

 


 

Meyve: Yörük Köylülerinden alacağınız taptaze meyveler ile güne başlamaya ne dersiniz? Beyaz nektarin ve kırmızı erik poşetlenmiş olarak; incir ve köy armudu poşete doldur doldurabildiğince sistemi uygulanıyor. Her meyvenin paket fiyatı 5TL’ye sabitlenmiş.  Taptaze olduğunu söylemiş miydim? ^^

 

 

Haşlanmış Mısır: Halk plajı denilince akla tabii ki haşlanmış mısır gelir. Deniz kenarında yemesi de ne keyiflidir. Süt Mısır istediğinizi özellikle belirtmenize bile gerek yok, tüm kazan öyle…  Aman kaçırdım diye üzülmeyin mısır arabası gün boyunca sahilde ilerliyor, elbet rastlayacaksınız, bir sonraki sefere alırsınız ^^   Bu arada taşlı sahilde o koca arabayı ilerletmek pek zor olmalı, bu nedenle satışların artmasına destek olunmalı. Unutmadan, mısır koçanında misafir serçeler için de tane bırakmayı ve koçanı da şezlongların yanındaki minik çöplerin içine değil üstüne bırakmayı unutmayın…

 

 

Balık Ekmek: Bir an kendinizi Eminönü sahilinde hissetmenize yol açan kokular geliyor rüzgarın etkisi ile. Sonra üzerinizdeki kıyafete bakıyorsunuz, aaa  mayo… Plajdasınız, ve bu baştan çıkaran koku sahile tekne ile yanaşan balık-ekmekçiden geliyor. Bir aile işletmesi.  Tüm sahil kesimini dolaşıyor, yaklaşık 2/3 kez uğruyor…

Akşam simidi:  Taş fırından simit, açma… Yok canım tuzlu değil tatlı istiyor diyorsanız da tahinli çörek seçenekler arasında. Unlu mamuller kuru kuru gitmez, yanına da çay (küçük 2 TL, büyük 3,5 TL) misss…

 

 

Midye dolma: 

Kara veya mavi midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma.

Ben görmeye bile dayanamam ama meraklısı yiyorsa da engel olamam. Tanesi sadece 1 TL, lezzeti de yerinde… (Tabii ki yemedim, bir bilene sordum)

 

Deniz havası iştahınızı açtı değil mi? Olsun; tatil dönüşü beslenmenize dikkat eder, gelen misafir kiloları hızlıca uğurlarsınız ^^

Deniz, güneş ve yemek alışverişle de desteklenince güzel ^^  Halk Plajı’ndan ne alınır fikir edinmek için Gezdim Gördüm kategorisindeki yazımı ziyaret etmek için tıklayınız

 

 

Aslı

Disqus Comments Loading...

Son Yazılar

YALI ÇAPKINI – Kıran da Olsa Kırıl, Düş; Fakat Eğilme Sakın

Yalı Çapkını 67. Bölüm için tek analiz yetmez.  Svl‘in kaleminden taptaze bir analiz.

5 gün Önce

YALI ÇAPKINI – Sana İhtiyacım Var Çünkü Seni Seviyorum

"Yalı Çapkını 67. Bölüm temposu yüksek, duygu yoğunluğu fazla ve olay odaklı gözükse de arka…

5 gün Önce

YALI ÇAPKINI – Sana Bütün Pişmanlıklarımı Anlatmak İsterim

Bu hafta Yalı Çapkını 65. bölüm analizinden önce yalı tarihine adını altın harflerle yazdıran palyaço…

4 hafta Önce

YALI ÇAPKINI – Birlikte Daha Az Mutsuz

Yalı Çapkını 62. Bölüm için tek analiz yetmez. “Sezonun en iyi bölümü" diyen  esra'dan kısa…

2 ay Önce

KIZIL GONCALAR – Kaçtığımız Savaşlardan Güçlü ve İyileşmiş Olarak Çıkmak Mümkün mü?

Kızıl Goncalar  yeni bölüm öncesi, hem nerede kalmıştık hatırlamak hem de geride bıraktığımız bölümü derinlemesine…

2 ay Önce

YALI ÇAPKINI – Hodri Meydan

Haftalar sonra bölüm analizi yapılabilecek bir bölüm geldi Yalı Çapkını'ndan. Hem böyle bir bölüm izlemeyi,…

2 ay Önce