CESUR ve GÜZEL – Cesur’ca sevmek

Cesur ve Güzel’i (Televizyonla eş zamanlı olamasa da) neden haftada ikişer saat zaman ayırıp izliyorum diye sorguladım kendimi az önce. Kıvanç Tatlıtuğ’un tescilli yakışıklılığı için mi? Hani derler ya gözümüz gönlümüz açılıyor ama keyifli bir seyir olsa da, hayır. Tuba Büyüküstün’ün duru ve doğal güzelliği ya da oyunculuğu için olabilir mi? Hiç zannetmiyorum. Senaryosunun insanı içine çeken enteresan bir dinamiğe sahip olması mı? Uyarlama olmaması sevindirici ama bu sorunun yanıtı da pek değil.

Üstelik – okuyucular arasında yaşı tutan var mı bilmiyorum, ama dizide 8 bölüme geride bırakmışken hala Cesur ve Güzel denilince aklıma Cesur ve Sühan değil aynı adla gösterime girmiş Amerika menşeli pembe diziden Ridge ve Brooke geliyor. Belki bilinçaltım o dönemlere özlemle bu ikiliyi kabullenemiyor, kim bilir…

Diziden bahsedince aklıma isimleri gelmiyor olabilir, ama aşklarını pek sevdim. Sorumun yanıtı da böylelikle bulundu. Cesur ve Güzel’i ne hikayesindeki ‘iyiler’ ve ‘kötüler’ olarak ayrıştırabileceğimiz karakterler için ne de Cesur’un tüm engellere rağmen her daim dört ayak üstüne düşeceği belli intikam planı için izliyorum. Cesur adı gibi cesur bir adam, Tahsin Korludağ her ne kadar çelme takmaya çalışırsa çalışsın başarılı olacaktır elbet. Bu nedenle öncelikle Cesur’un intikam yolculuğundan daha çok cesurca sevebilmesi çekti beni kendine, önceliği her daim Sühan’a vermesi…

Aşk hikayemizin kurgusu oldukça basit: Yakışıklı karizmatik ve gizemli bir genç adam Cesur Alemdaroğlu, nam-ı diğer Cesur Karahasanoğlu… Babasının çalınan hayatını geri almak üzere Tahsin Korludağ’a karşı her hamlesini dikkatle oluşturduğu planlarında yolu babasının gözbebeği, Korludağ ailesinin biriciği Sühan Korludağ ile kesişiyor.

 

Cesur ve Güzel 2. Bölüm – Bir Gün Benimle Evleneceksin

 

Ve en sevdiğimiz klişelerden biri daha hikayenin içine alınıyor: Düşman ailenin kızına aşık olan adam kalbine söz geçirecek ve sevdiğinin elini bırakacak mı yoksa aşk intikamdan çok daha önemli bir yer mi kaplayacak hayatında? Bunun yanıtını Cesur’un Sühan için ölümü göze alması ile artık biliyoruz. Peki ya kadın giderek daha yoğun duygular beslediği, gün olacak ‘vazgeçilmezimsin’ diyebileceği adam hakkında öğrendiklerini bir araya getirdiğinde yara alan güveni onu bu savaşta taraf olarak ailesine mi yönlendirecek?

Sühan açısından bakacak olursak; hani olur ya bir adam girer durağan hayatının ortasına fırtına gibi, varlığıyla tüm dengeleri değiştirir… Onun çekim gücünün etkisine girerken kafandaki soru işaretleri giderek artar ama kalbin başka söyler, zihnin başka…  Zaman dersin, zamanla her soru işaretlerine verilen açıklamalarını sindireceğim, zamanla… Ama zaman ilerledikçe sorular azalacağına artar ve artık tanıdığına inandığın adamın hikayesinin bambaşka olduğunu öğrenirsin hem de ona karşı duygularının tavan yaptığı zaman…

 

Cesur ve Güzel 8. Bölüm – Sühan’dan Aşk İtiraf

 

Flashbacklerle desteklenen Korludağ efsanesinin nasıl oluştuğunu ve intikam yolcuğunu takip ederken asıl cevap beklediğim soru da işte bu; Cesur ve Sühan arasındaki ilişkiye dair Sühan’ın seçimi.

Geçmişin sırlarının içinde her gün biraz daha çekilirken güvendiği her şeyi sorgulamaya başlamasının hemen ertesinde daha önce varlığından haberdar bile olmadığı duyguları hissettiren Cesur’un yanında mı yer alacak?

Hadi bakalım, bu hafta çabucak geçsin de yeni bölümde duymayı istediğimiz yanıtı alalım.

Aslı

Disqus Comments Loading...

Son Yazılar

YALI ÇAPKINI – Kıran da Olsa Kırıl, Düş; Fakat Eğilme Sakın

Yalı Çapkını 67. Bölüm için tek analiz yetmez.  Svl‘in kaleminden taptaze bir analiz.

1 gün Önce

YALI ÇAPKINI – Sana İhtiyacım Var Çünkü Seni Seviyorum

"Yalı Çapkını 67. Bölüm temposu yüksek, duygu yoğunluğu fazla ve olay odaklı gözükse de arka…

1 gün Önce

YALI ÇAPKINI – Sana Bütün Pişmanlıklarımı Anlatmak İsterim

Bu hafta Yalı Çapkını 65. bölüm analizinden önce yalı tarihine adını altın harflerle yazdıran palyaço…

3 hafta Önce

YALI ÇAPKINI – Birlikte Daha Az Mutsuz

Yalı Çapkını 62. Bölüm için tek analiz yetmez. “Sezonun en iyi bölümü" diyen  esra'dan kısa…

1 ay Önce

KIZIL GONCALAR – Kaçtığımız Savaşlardan Güçlü ve İyileşmiş Olarak Çıkmak Mümkün mü?

Kızıl Goncalar  yeni bölüm öncesi, hem nerede kalmıştık hatırlamak hem de geride bıraktığımız bölümü derinlemesine…

1 ay Önce

YALI ÇAPKINI – Hodri Meydan

Haftalar sonra bölüm analizi yapılabilecek bir bölüm geldi Yalı Çapkını'ndan. Hem böyle bir bölüm izlemeyi,…

1 ay Önce