Bugün günlerden ŞAHSİYET

Bugün günlerden Şahsiyet …  Hem de 3 bölümü ile birlikte, saat 21:00’de Puhu TV’de…

 

Bu yılın gerek konusu ve kadrosu gerekse fragmanın yarattığı izlenim nedeniyle en merakla beklediğim projesi Şahsiyet başlıyor <3 Onur Saylak’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Hakan Günday’ın kitabından uyarlama Daha’yı yakın zamanda izlemiştim (yazısı için > Daha – Boş Hayaller Peşinde Böcek Olmak mı Yoksa Kendi Hapishanenin Tanrısı Olmak mı?) Filmin ertesinde bu ikilinin imza attığı dizi projesini merakla beklemem kadar doğal bir şey olamaz.  Hele ki kadroyu görüp heyecanlanmamak hiç olmaz: Haluk Bilginer’in yanı sıra Cansu Dere, Metin Akdülger, Şebnem Bozoklu, Necip Memili başta olmak üzere birçok önemli oyuncu ve uzun zaman sonra kamera karşısına geçen Müjde Ar… Şahsiyet’in görüntü yönetmenliğini ise yine Onur Saylak’la Daha filminde birlikte çalışmış olan Feza Çaldıran yapıyor.

 

 

Çok güzel bir kadro değil mi? Şimdi soruyorum size, bu diziyi izlemeye vakit ayırmayalım da n’apalım?  (Finale Fi gibi yürümez inşallah, Âmin!)

“Şahsiyet”te 65 yaşındaki adli kâtip memurluğundan emekli olan Agah (Haluk BİLGİNER) ile cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra’nın (Cansu DERE) kesişen yolları, heyecan dolu bir hikâye olarak karşımıza çıkacak.

 

 

Şahsiyet ilk bölüm 80 dakika… Yabancı dizilerde 40 ila 60 dakika’ya kalpler bırakan yine de hikâye onu çekiyorsa yerli dizi yersiz uzun diye söylene söylene 2 saatten fazla ekran başında geçen benim gibi biri için gülümseten süreler…

Bu akşam için hazırsanız işte ilk bölüm özeti ve fragman;

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurtdışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir. Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

Peki, Agâh ve Nevra’nın adım adım birbirlerine yaklaşmaları sadece bir tesadüf mü yoksa büyük bir bulmacanın eksik bir parçası mı?

Şahsiyet Fragman

 

 

Aslı

Disqus Comments Loading...

Son Yazılar

YALI ÇAPKINI – Kıran da Olsa Kırıl, Düş; Fakat Eğilme Sakın

Yalı Çapkını 67. Bölüm için tek analiz yetmez.  Svl‘in kaleminden taptaze bir analiz.

3 gün Önce

YALI ÇAPKINI – Sana İhtiyacım Var Çünkü Seni Seviyorum

"Yalı Çapkını 67. Bölüm temposu yüksek, duygu yoğunluğu fazla ve olay odaklı gözükse de arka…

3 gün Önce

YALI ÇAPKINI – Sana Bütün Pişmanlıklarımı Anlatmak İsterim

Bu hafta Yalı Çapkını 65. bölüm analizinden önce yalı tarihine adını altın harflerle yazdıran palyaço…

4 hafta Önce

YALI ÇAPKINI – Birlikte Daha Az Mutsuz

Yalı Çapkını 62. Bölüm için tek analiz yetmez. “Sezonun en iyi bölümü" diyen  esra'dan kısa…

2 ay Önce

KIZIL GONCALAR – Kaçtığımız Savaşlardan Güçlü ve İyileşmiş Olarak Çıkmak Mümkün mü?

Kızıl Goncalar  yeni bölüm öncesi, hem nerede kalmıştık hatırlamak hem de geride bıraktığımız bölümü derinlemesine…

2 ay Önce

YALI ÇAPKINI – Hodri Meydan

Haftalar sonra bölüm analizi yapılabilecek bir bölüm geldi Yalı Çapkını'ndan. Hem böyle bir bölüm izlemeyi,…

2 ay Önce