VALERIA – Bir Yaz Gecesi Dizisi

Yerli dizilerin çerezlik yaz dizisi sezonu henüz açılmadığına göre Netflix orijinal yapımı olan işinde ve evliliğinde sorun yaşayan genç bir kadının hikayesini konulu Valeria’yı izlebiliriz.  Dizi Elisabet Benavent adlı yazarın kitabından senaryolaştırılmış. 40’ar dakikalık sekiz bölümü ile bir yaz gecesi dizisi…

Yerli yapım yaz dizisi misali yok yok: arkadaşlık, aşk, tek gecelik aşklar, yasak aşk, aldatma, aile ilişkileri (anne-kız, kız kardeşler vs.) … Ve yerli yapımın asla yer veremeyeceği seks sahneleri…  Dizinin geçtiği mekanlar evlere kapandığımız bu karantina günlerinde “İspanya” diye çığlık attıracak kadar güzel, müzikler de öyle… (Kendi adıma İspanyolca pratiği olması da cabası ^^)

 

Valeria Dizisi Konusu

“Valeria kariyerinde sorunlar yaşayan bir yazardır ve yeni bir hikaye yazmaya başlaması gerekir. Bu süreçte aynı zamanda kocası ile de sıkıntılı dönemler yaşayan Valeria aynı anda birçok dertle uğraşmakta ve ne yapacağını bilemez haldedir. Hayatını yoluna sokmak için yakın arkadaşları Carmen,  Lola ve Nerea’ya sığınır. Valeria geçirdiği zor günler arkadaşları ile birlikte aşmaya çalışırken bu süreçte dostluk, sevgi, sadakatsizlik ve kıskançlık gibi birçok duyguyu bir arada yaşayacaktır.”

 

 

İzleme kararınızı etkilemeyecek ölçüde spoiler içeren yorumlarım; Ahh Valeria (Diane Gomez), bir kaşık suda boğulası Valeria… Hayalperestlik de bir yere kadar. Yazar – daha doğrusu yazar olmayı hedeflemiş bir birey – ama yayınlanan hiçbir yayını olmadığı gibi onaylı kitap projesinde konusu bile yok. Kocası, Val hayallerinin peşinden koşsun diye kendi hayallerini erteleyen Adrian.   Nedense ben bu ilişkide Adri’nin (İbrahim al Shami) tarafında oldum. ‘İyi’ adamları üzmeyin… İzleyenler tahmin etsin kargonun getirdiği ne olabilir?

 

 

Valeria’yı pek sevemedim ama gel git yaşamasını anlayabiliyorum: kocamı seviyorum ama Victor’u arzuluyorum, ama evliliğimi bitirmeye hazır değilim ama mutlu değilim… Tüm bu serzenişlere şahit olan arkadaş grubu tam da 4 kişilik yakın kız arkadaş grubu olan biri olduğum için bana çok içten, samimi geldi ^^

 

 

Günün sonunda çok da özel olmayan hikayemiz Valeria ve Adri’nin dışında Valeria’nın arkadaşları Carmen (Paula Malia), Lola (Silma Lopez) , Nerea (Teresa Riott) ve Valeria’nın ultra çekim yaşadığı (bana göre olmasa da) ultra yakışıklı Victor (Maxi Iglesias) çerçevesinde hayatlarından kesitlerle ilerliyor. Favorim Lola!

Yormadan, derin derin kafa yormadan… İzlenir mi? İzlenir. Ama izlenmemesi de büyük bir kayıp değil.

 

Valeria Fragman

 

 

 

Aslı

Disqus Comments Loading...

Son Yazılar

YALI ÇAPKINI – Kıran da Olsa Kırıl, Düş; Fakat Eğilme Sakın

Yalı Çapkını 67. Bölüm için tek analiz yetmez.  Svl‘in kaleminden taptaze bir analiz.

6 gün Önce

YALI ÇAPKINI – Sana İhtiyacım Var Çünkü Seni Seviyorum

"Yalı Çapkını 67. Bölüm temposu yüksek, duygu yoğunluğu fazla ve olay odaklı gözükse de arka…

6 gün Önce

YALI ÇAPKINI – Sana Bütün Pişmanlıklarımı Anlatmak İsterim

Bu hafta Yalı Çapkını 65. bölüm analizinden önce yalı tarihine adını altın harflerle yazdıran palyaço…

4 hafta Önce

YALI ÇAPKINI – Birlikte Daha Az Mutsuz

Yalı Çapkını 62. Bölüm için tek analiz yetmez. “Sezonun en iyi bölümü" diyen  esra'dan kısa…

2 ay Önce

KIZIL GONCALAR – Kaçtığımız Savaşlardan Güçlü ve İyileşmiş Olarak Çıkmak Mümkün mü?

Kızıl Goncalar  yeni bölüm öncesi, hem nerede kalmıştık hatırlamak hem de geride bıraktığımız bölümü derinlemesine…

2 ay Önce

YALI ÇAPKINI – Hodri Meydan

Haftalar sonra bölüm analizi yapılabilecek bir bölüm geldi Yalı Çapkını'ndan. Hem böyle bir bölüm izlemeyi,…

2 ay Önce